Vi gör en fotanalys. För att kunna hjälpa dig på rätt sätt behöver vi ta reda på några saker innan vi börjar hämta fram pjäxor. Vi behöver veta hur lång, bred och hög din fot är. Utöver det är rörlighet, underbenets volym och "fottyp" viktig information för oss. Vi intervjuar dig lite under tiden för att få fram vilken typ av pjäxa du är ute efter. Vi är alla olika så vad vi kommer fram till kan skilja sig ganska avsevärt i fall till fall. Vad du ska ha med dig är att du inte ska stirra dig blind på en speciell modell, flex eller bredd. Vi har koll på vårt sortiment och kommer hitta en pjäxa som funkar för det just du vill göra.

Stå rätt i pjäxan. Vad detta slitna uttryck egentligen handlar om är att hitta din grundposition. Att hitta din grundposition innebär att stå i pjäxorna utan en massa konstiga vinklar på fötterna, underbenen och knäna. Kan vi hitta positionen som är rätt för dig kommer skidorna svänga snabbare och påfrestningen på kroppen blir mindre. Detta "nolläge" hittar vi ofta genom att formgjuta sulor till pjäxorna. En del av den forskning vi bedrivit under de sista åren visar tydligt att det blir bättre när du står rätt i pjäxorna. Vi har kunskapen hur man gör det. All anpassning ingår självklart när du köper pjäxor av oss. Idag individanpassar vi i stort sett alla pjäxor vi säljer. För den väldigt intresserade kan vi säga att vi givetvis cantar och manschettlinjerar i butiken med.

Vi börjar prova. Nu kan vi börja hämta modeller som passar dina fötter och de önskemål du har om vad pjäxan ska göra. Vi säljer alla typer av pjäxor. Racing, topptur, comfort, friåkning, barn och ungdomar. Vi har över nittio modeller pjäxor och formbygger även för den som vill ha det. Både innerskor och skal. När vi hittat en modell som passar dig anpassar vi oftast innerskon eller skalet efter dina fötter. Skulle pjäxorna behöva lästning eller annat arbete så kostar det givetvis inget extra.

 

Boka bootfitting direkt »

Boka bootfitting direkt »

Vi formgjuter en sulan. Vi jobbar sedan länge med det franska ortopedföretaget Sidas som har specialiserat sig på inlägg och formgjutna sulor för sportmarknaden och framför allt på alpin skidåkning. Vi gjuter sulan utifrån din vikt, längd och åktyp. Viktigt är att säga att en sula är lika viktig i avlastningssyfte för foten, för att det ska bli så bekvämt som möjligt i pjäxan, och för prestandan. Är du i huvudsak ute efter en bekväm pjäxa är en sula ett måste, samtidigt är det enormt viktigt för den som söker prestanda att ha en formgjuten sula i pjäxan för att kraftöverföringen ska bli så snabb och direkt som möjligt. Lite beroende på dina önskemål och hur din fot ser ut så gjuter vi sulorna på lite olika sätt allt för att du ska få som du vill ha det.

Slipning, lästning och anpassning. Anpassning av skal och innerskor ingår alltid i ditt köp. Hur vi gör det skiljer sig ganska mycket från olika modeller och varumärken. Du kan känna din trygg med att det går att bygga om pjäxor. Mycket. Det gör att individanpassning inte är så svår som många kanske tror. Vi anpassar i någon grad i stort sett alla pjäxor vi säljer. Vad gäller mer avancerad bootfitting som lästning, canting, manchettlinjering etc så gör vi självklart det också men det är lättare att vi förklarar hur det fungerar på plats.

Anpassningsgaranti. Skulle det vara så att du efter att du köpt ett par pjäxor av oss upplever att det trycker någonstans eller att du känner att något inte stämmer så har vi på Åre Skidsport hundra procent anpassningsgaranti. Detta betyder att vi bygger om din pjäxa kostnadsfritt tills du är nöjd! Detta gäller inte bara första året utan vi gör det så länge det behövs! Det viktigaste för oss är att du är nöjd.

Så enkelt är det - välkommen in att hitta din nya pjäxa!