Hyra cykel i Åre

Var hyr man cykel i Åre? Hos Åre Skidsport såklart! Hos oss hyr du downhillcyklar, juniorcyklar, endurocyklar och allt som passar för cyklingen i Åre.

När du bokar cykelhyra hos oss ingår givetvis alla skydd ni behöver; hjälm, knäskydd, överkroppsskydd, handskar och tröja. Ni tar med er slitstarka skor med platt sula, tex ett par sneakers, och oömma kläder efter väder så löser vi resten.

Downhill

En downhillcykel är det självklara valet om man ska köra liftburen cykling på Åreskutan. Det här är hojar som har ordentliga bromsar och fjädring för att klara av påfrestningarna från riktig freeridecykling och stökiga leder.  Skall du cykla på stigar utanför parken så  kika in våra endurohojar.

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

Scott Gambler 930
1 dag
950 kr

2 dagar - 1800kr

3 dagar - 2500kr

4 dagar 3200kr

Sedan +600kr / dag

Scott Gambler  är en renodlad downhillmaskin som passar dig som gillar en riktigt stabil cykel som aldrig ger vika. Scott Gambler har flacka vinklar och en lång hjulbas vilket gör att den passar utmärkt i bike parkens alla leder. Ramkonstruktionen är samma som alla proffs tränar och tävlar på. Oavsett din cykelnivå kommer Scott Gambler vara den perfekta cykeln för dig.

Enduro

Vill du du använda dina egna ben och trampa själv är detta valet för dig. Den här cykeln är lättare och smidigare än våra downhillcyklar och passar perfekt på alla stigar runtom Åredalen.

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

Scott Ransom 920
1 dag
850 kr

2 dagar - 1600kr

3 dagar - 2300kr

4 dagar 2800kr

Sedan +500kr / dag

Allmountaincykel med grymma utföregenskaper är den bästa sammanfattning vi kan komma på. Scott-Ransom 720 är den grymmaste combon för att cykla överallt på fjället.
Ska du cykla med din familj i bike parken på de enklare lederna är detta ett utmärkt val. Vill du upptäcka stigarna runt omkring Åre är detta också det rätta valet.
Vill du istället cykla renodlad downhill tycker vi att du istället ska boka Gambler 730.

Juniorcyklar

Det bäst av det bästa. Våra juniorcyklar passar utmärkt för all typ av utförscykling. Med fram och bakdemp som är låsbar och 12 delade växlar kan du både cykla uppför och utför med cykelarna.
Cyklarna har ordentliga bromsar så att barnens små händer orkar med en hel dag på fjället. Cyklarna passar lika bra på XC-lederna i Björnen som i dom tuffa Bike park lederna.

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

Commençal Supreme 20"
1 dag
600 kr

2 dagar - 1150kr

3 dagar - 1650kr

4 dagar 2100kr

Sedan +450kr / dag

För dom allra minsta som vill cykla downhill har vi  Commencal Clash 20". Det är en heldempad juniorcykel som vi lovar att dom allra minsta kommer älska. Den fungerar lika bra på dom enkla lederna i Åre Bike park som på stigarna runt om Åre. Tips till er föräldrar, tänk på att det är viktigt att barnen klarar av att bromsa med handbroms innan man cyklar downhill för första gången. Om inte rekommenderar vi att ni tar er upp till Åre Björnen och cyklar stig istället. Vi lovar med en Clash kommer kidsen cykla ifrån er snabbare än vad ni tror. Denna cykel passar till de som är mellan 120-135 cm

Commençal Supreme 24"
1 dag
600 kr

2 dagar - 1150kr

3 dagar - 1650kr

4 dagar 2100kr

Sedan +450kr / dag

För den lite yngre junioren har vi Commencal Clash 24". Den är för kidsen som vill hyra en heldämpad cykel som klarar av alla maskinbyggda leder i Åre bikepark eller för den som vill ut och trampa stig. Den har 10 delat kassett bak och en klinga fram vilket ger maximalt många växlar så att den som cyklar på den kan ta sig fram för egen maskin. Denna heldempade downhill och enduro cykel passar perfekt om man är mellan 125-150 cm lång. Håll i hatten nu alla föräldrar för nu spelar era barn på samma spelplan som er.

Commençal Supreme JR
1 dag
700 kr

2 dagar - 1300kr

3 dagar - 1800kr

4 dagar 2200kr

Sedan +450kr / dag

Är ni mitt i mellan junior och vuxen så är detta det perfekta valet. Commencal Clash Junior är för junioren som vill hyra en heldämpad cykel som klarar av alla maskinbyggda leder i Åre bike park, den fungerar även utmärkt att cykla stigarna runtomkring Åre. Med sina stora hjul kommer den enkelt att rulla över svårigheter. Om du vill testa någon av de lite stökigare lederna kommer det inte vara ett problem, fråga oss så ska vi ger er några tips. Denna heldempade downhillmaskin passar perfekt om man är mellan 145-160 cm lång.