Hyra cykel i Åre

Var hyr man cykel i Åre? Hos Åre Skidsport såklart! Hos oss hyr du downhillcyklar, juniorcyklar, endurocyklar och allt som passar för cyklingen i Åre. När du bokar cykelhyra hos oss ingår givetvis alla skydd du behöver; hjälm, knäskydd, överkroppsskydd, handskar och tröja. Du tar med dig slitstarka skor med platt sula, exemplevis ett par sneakers, och oömma kläder efter väder. Vi löser resten!

Downhill

En downhillcykel är det självklara valet om man ska köra liftburen cykling på Åreskutan. Det är hojar som har ordentliga bromsar och fjädring för att klara av påfrestningarna från branta och stökiga leder.

Skall du cykla på stigar utanför parken bör du kika in våra endurohojar.

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

Scott Gambler är en renodlad downhillmaskin! Den passar dig som gillar en riktigt stabil cykel som utan problem klarar av allt som skutan har att erbjuda, oavsett om du gillar att hoppa, köra flowiga leder eller över stock och sten. Gamblern har flacka vinklar och en lång hjulbas vilket gör att den passar utmärkt i hela bikeparken. Oavsett nivå kommer Scott Gambler inte göra dig besviken och ta dig ner tryggt och säkert!

Enduro

Vill du ut på stigarna och trampa för egen maskin är detta valet för dig. Endurocyklar är lättare och smidigare än våra downhillcyklar och passar perfekt på alla stigar runtom Åredalen.

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

En "allmountaincykel" med grymma utföregenskaper är den bästa sammanfattningen vi kan komma på. Commencal Clash fungerar lika bra på stigarna runtom Åre som i bikeparken. Den är något smidigare och lättare än Scott Gambler men tåligare och stabilare än Ibis Ripmo AF, vilket gör Clashen till en riktig kameleont.

Ska du ut och trampa på fjället eller kanske prova nya XC-lederna i Björnen? Då är Ripmo AF från Ibis ett självklart val.
Betydligt smidigare och mer trampvänlig än de andra modellerna, men tar sig samtidigt över stockar och stenar på stigarna med enkelhet.

Juniorcyklar

Det bästa av det bästa! Våra juniorhojar passar utmärkt för all typ av cykling. Med fram- och bakdämpare som är låsbara och 12-delade växlar kan du både cykla uppför och utför. De passar minst lika bra i bikeparken som på XC-lederna i Björnen!

Fyll i en bokningsförfrågan »

Ska ni cykla inom 3 dagar?
Ring oss på 0647-50119 för bokningsförfrågningar.

För dom allra minsta har vi Commencal Clash 20". Det är en heldämpad juniorcykel som vi lovar att kidsen kommer att älska! Den fungerar lika bra i bikeparken som på stigarna runtom Åre. Tips till er föräldrar, tänk på att det är viktigt att barnen klarar av att bromsa med handbroms innan man cyklar downhill för första gången. Om inte rekommenderar vi att ni tar er upp till Björnen och cyklar stig istället.
Denna cykel passar till de som är mellan 120-135 cm

För den lite yngre junioren har vi Commencal Clash 24". Den är för kidsen som vill ha en heldämpad cykel som klarar av alla leder i Åre bikepark eller för den som vill ut och trampa stig. Den har 10-delad kassett bak och en klinga fram vilket ger bra förutsättningar för att ta sig fram för egen maskin. Denna heldämpade downhill- och endurocykel passar perfekt om man är mellan 125-150 cm lång. Håll i hatten alla föräldrar, nu spelar era barn på samma spelplan som er!

Commencal Clash JR är något större än en barncykel och lite mindre än vuxenmodellerna men med samma prestanda. Detta gör den till ett perfekt val för ungdomar som vill cykla downhill i bikeparken eller ge sig ut och trampa på stigarna. Med rejäla dämpare och sina stora hjul kommer den enkelt att rulla över alla knixigheter man kan tänkas stöta på!

Den här heldämpade maskinen passa för cyklister som är mellan 145-160 cm lång.