Kurser & guidning för alla nivåer

Vill du lära dig att tryggt och säkert ta dig nerför berget i sommar? Ska du cykla för första gången hjälper vi dig att komma igång med hur du ska stå, bromsa, åka lift och vilka leder som är bra att börja med i Åre bikepark. Om du har erfarenhet sedan tidigare kan vi hjälpa dig att utveckla din cykling inom valfritt område.

Vid alla kurser och turer samlas vi 9.45 i butiken.

Boka kurs/guidning samtidigt som du bokar din cykel. Klicka här för att skicka en bokningsförfrågan.

Alla priser är exklusive hyra av cykel.

Coacher/guider

Vi är glada över att vi har haft chansen att utbilda våra guider till cykelinstruktörer via SLAO. Tanken är att vi alla ska ha samma grundutbildning för att göra din upplevelse så trygg och bra som möjligt var du än åker.

Downhill i Åre Bikepark

Introkurs i bikeparken - 300:-/person (10.00-12.00)

150:-/person om du hyr cykel av oss

Detta är för dig som provar på downhill för första gången eller för dig som vill lära dig grundteknik.
Under 2 timmar går vi framför allt igenom grundposition och hur man bromsar och svänger på bästa sätt. Vi guidar er även runt på några av de enklare lederna och tipsar om vart ni kan cykla efter kursen.

Halvdag i bikeparken - 1-5 pers 1500:-/guide (10.00-13.00)
Detta är för er som vill ha en privat guide och som redan har gått en introkurs.
Vill ni utveckla cyklingen genom en teknikkurs eller bli guidad i Åre bike park under 3 timmar så är det halvdagsguide ni ska välja. Perfekt om du är här med familjen eller några vänner.
Tillsammans med er privata guide skräddarsyr ni förmiddagen så den passar era önskemål

Heldag i bikeparken - 1-5 pers 2500:-/guide (10.00-16.00)
Detta är för er som vill ha en privat guide och som redan har gått en introkurs.
Under en hel dag har vi tid att slipa på tekniken, träna på det ni vill gå igenom så som kurvteknik eller hopp. Vi får även tid att cykla igenom några av bikeparkens leder som passar er nivå.
Perfekt om ni är här med familjen eller vänner och vill ta cyklingen till nästa nivå.
Tillsammans med er privata guide skräddarsyr ni dagen så den passar era önskemål.

Trail

Halvdag - 1-5 pers 1500:-/guide (10.00-13.00)
Heldag  - 1-5 pers 2500:-/guide (10.00-16.00)

Vill ni bort från bikeparken och se mer av Åredalen? Boka då en trailguide som visar er dom bästa stigarna! Maila eller ring oss gärna så kan vi tillsammans komma fram till en tur som passar just er.

Vi rekommenderar att ha på sig knälånga shorts eller tights, tröja efter väder och vind samt skor med platt sula, till exempel sneakers. Ta också med en vind- eller regnjacka då vädret snabbt kan skifta på fjället. Hjälm och handskar ingår vid hyra av cykel.

Fyll gärna ryggsäcken med en vattenflaska och något att käka för att hålla energinivån uppe hela dagen. Vi har möjlighet att frakta cyklar vid behov.