Kurser och guidning

Ta chansen, lär er göra rätt från början och boka Åreskidsports nybörjarkurs när ni bokar er cykel.

Kurser för alla nivåer

Vill ni lära er att tryggt och snyggt cykla nerför berget i sommar? Ska du cykla för första gången hjälper vi dig att komma igång med hur du ska stå, bromsa, åka lift och vilka banor och leder som är bra att börja med i Åre bikepark. Är du lite mer erfaren så finns det fördjupningkurser för alla kategorier.

ALLA KURSER STARTAR 9.45 och utgår från butiken.

Passa på att boka er Guide/Cykelskola när ni bokar era cyklar. Ni bokar era cyklar via mail [email protected] eller via telefon. 0647-50119

Cross Country

Halvdag  - 1-5 pers 1200:- (klockan 10.00-13.00)
Heldag - 1-5 pers/1950:- (klockan 10.00-16.00)
Vill du bort från bikeparken och ut på lummiga stigar i Åredalen. Boka då en XC-guide som visar dig dom bästa stigarna. Vi anpassar cyklingen efter era kunskaper.
Maila eller ring oss gärna så kan vi tillsammans komma fram till viken stig vi ska välja utefter era kunskaper och önskemål.

Coacher/guider

Vi är glada över att vi har haft chansen att utbilda våra guider till internationella cykelcoacher av PMBIA (Bike Instructor Association). PMBIA utbildar cykelguider världen över och tanken är att vi alla ska ha samma grundutbildning för att göra din upplevelse så bra som möjligt vart du än åker.

Introkurs

300:-/pers 150:-/pers om du hyr cykel hos oss (klockan 10.00-12.00)
Detta är för dig som provar på downhill för första gången eller för dig som vill lära dig grundteknik.
Under 2 timmar går vi framför allt igenom grundposition och hur man bromsar och svänger på bästa sätt. Vi guidar er även runt på några av de enklare lederna och tipsar om vart ni kan cykla efter kursen.

Halvdagsguide

1-5 pers 1200:- (klockan 10.00-13.00)
Detta är för er som vill ha en privat guide och för er som redan har gått en introkurs.
Vill du utveckla din cykling genom en teknikkurs eller bli guidad i Åre bike park under 3 timmar så är det halvdagsguide du ska välja. Perfekt om du är här med familjen eller några vänner.
Tillsammans med er privata guide skräddarsyr ni förmiddagen så den passar era önskemål

Heldagsguide

1-5 pers 1950:- (klockan 10.00-13.00)
Detta är för er som vill ha en privat guide och för er som redan har gått en introkurs.
Under en hel dag har vi tid att slipa på tekniken, träna på det ni vill gå igenom så som kurvteknik eller hopp. Vi får även tid att cykla igenom några av bikeparkens leder som passar er nivå.
Perfekt om du är här med familjen eller några vänner och vill ta cyklingen till nästa nivå.
Tillsammans med er privata guide skräddarsyr ni dagen så den passar era önskemål